Tvrtka je partner u izradi projektne dokumentacije za brod-muzej.

Gradu Rijeci partner u izradi projektne dokumentacije za prenamjenu Titova broda Galeb u muzej bit će tvrtka Tomislava Debeljaka Marine and Energy Solutions DIV. Prema službenoj objavi u elektronskom glasniku javne nabave, ta je tvrtka bila jedini ponuđač na provedenom natječaju za posao vrijedan 810 tisuća kuna, a riječkoj gradskoj upravi uskoro bi trebala biti dostavljena projektno-klasifikacijska dokumentacija teorije broda, elektro i strojarskih brodskih sustava, brodske palubne opreme, ventilacije i klimatizacije za prenamjenu broda Galeb u brod-muzej.

Rijeka je za taj projekt, uz obnovu upravne zgrade nekadašnje šećerane, nedavno dobila 69 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Tim sredstvima, kako su tada komentirali gradski čelnici, omogućit će se realizacija Galeba, a procjene su da će za projekt biti potrebno ukupno 81 milijun kuna.

Zanimljivo je i da je na projektu muzeja Galeb Rijeka već surađivala s ovom članicom Debeljakove grupacije DIV. Iz gradskog registra sklopljenih ugovora bagatelne nabave saznaje se tako da je Marine and Energy Solutions DIV prije dvije godine dobio posao izrade troškovnika radova remonta Galeba, za 75 tisuća kuna, a lani je za 96 tisuća izradio idejno rješenje komercijalnog dijela, koje je, uzgred, bilo i sastavni dio natječajne dokumentacije za posao izrade projektne dokmuentacije.

Tvrtka Marine and Energy Solutions DIV osnovana je, inače, 2014. godine za pružanje usluga dizajna i inženjerskih rješenja, prema podacima portala Poslovna.hr ima 19 zaposlenika, a godišnji prihodi prošle i pretprošle godine prelazili su pet milijuna kuna. Debeljakova grupacija, koja je i vlasnik Brodosplita, ima 50-postotni vlasnički udjel, a preostali dio drži 10 partnera, uglavnom članova iz stručnog tima tvrtke.

Izvor: www.poslovni.hr