U Šibeniku je 10.12.2015. u organizaciji Pomorskog klastera održana 7. tematska skupština na temu: „LNG – zelena energija pogona“  na kojoj se željelo pobliže istražiti mogućnosti implementacija LNG-a kao pogonskog goriva na brodovima.

U uvodu je u skupštini Pomorski klaster predstavljen javnosti, a jednu kratku prezentaciju izložio je potpredsjednik klastera Vedran Slapničar. Potom je ispred grada Šibenika, domaćina današnjeg skupa, gospodin Matija Bumbak predstavio „Inovativni model brodskih linija grada Šibenika.“

Temu LNG-a, sa svim prednostima i manama, pobliže je objasnio gospodin Ivo Dropulić, glavni panelist skupštine, osvrćući se na: mogućnosti dobave, sigurnost, skladištenje, energetske vrijednosti i ekološke aspekte.

A da tema ne bi bila jednostrano obrađena, drugi panelist gospodin Miroslav Krlić, predstavio je LPG kao moguću alternativu, sa svim svojim prednostima i manama.

Zaključak tematskog dijela skupštine je da postoji interes članica klastera da se mogućnosti primjene LNG na brodovima u Hrvatskoj detaljnije istraže, a tu radnu grupu će voditi Brodarski institut.

Već po običaju skupština je završila ugodnim druženjem na danima bakalara u Zlatnoj ribici. Ovim putem ide velika zahvala gradu Šibeniku kao domaćinu.