Dana 14. travnja 2014. godine, s početkom u 12 sati u prostorijama Agencije za investicije i konkurentnost, održana je 2. redovna sjednica Skupštine udruge Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije.

Prisutne je pozdravio Vedran Slapničar, predsjednik udruge Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije te Ana Lucin iz Službe za klastere konkurentnosti. Ispred Agencije za investicije i konkurentnost, Skupštini su prisustvovali i Marina Perišić, Tihana Olujić, Mateo Ivanac i Dean Kovač, koordinatori specijalisti Sektora za konkurentnost.

Na sjednici Skupštine usvojene su izmjene i dopune općih akata udruge, nakon čega su prezentirane zaprimljene dvije projektne ideje („Croatian-Brazilian Maritime Network Cluster“- CBMNC te iCat projekt grada Šibenika).

Nakon kratkog izlaganja i rasprave članova Skupštine HKK pomorske industrije, a sukladno strateškim smjernicama, članovi Skupštine proveli su glasanje o usvajanju projektnih ideja, kao strateških projekata, čime su zaprimljene projektne ideje usvojene kao projekti od nacionalnog interesa.